نظارت بر اجرای قرارداد یکی از وظایف اساسی وکیل پس از تنظیم قرارداد است. این مرحله از فرآیند حقوقی بسیار حیاتی و پیچیده ای برخوردار است زیرا تضمین میکند که اطراف قرارداد تعهدات خود را به دقت و به موقع اجرا کنند. وکیل با تخصص حقوقی و تجربه کافی، نقش اساسی در این زمینه ایفا میکند.
ابتدا، وکیل نقش محافلی را در تعیین نقاط قوت و ضعف قرارداد ایفا میکند. او با تحلیل دقیق متن قرارداد، نقاط قابل بهبود و پتانسیلهای خطرناک را شناسایی میکند تا به موکل بتواند در صورت لزوم، تغییرات و بهبودهای لازم را اعمال کند و البته توجه به پیشنهادات وکبل از همه چیز مهم است که بعضا اجرا نمیگردد!
سپس، وکیل مسئول تعقیب و پیگیری مستمر اجرای قرارداد است. این شامل نظارت دقیق بر تاریخهای مهم، تعهدات مالی، و اجرای صحیح تمام مفاهیم و مقررات موجود در قرارداد میشود. او تلاش میکند تا هرگونه نقض قرارداد را شناسایی کرده و به شکلی حقوقی برخورد کند.
وکیل باید به توافقنامهها و اسناد مرتبط با قرارداد دقت کند و اطمینان حاصل کند که اطراف قرارداد تمام تعهدات خود را به دقت اجرا کردهاند. او نیز مسئول مدیریت هرگونه مسائل احتمالی است که ممکن است در طول اجرای قرارداد پیش آید.
وکیل در صورت بروز اختلافات یا مسائلی که نیاز به تعامل مستقیم با طرفین قرارداد دارند، نقش میانجیگری و حل و فصل مسائل را نیز بر عهده دارد. او سعی میکند که از دادگاه و ورود به روند قضایی جلوگیری کند و از راهحلهای مذاکراتی و صلحآمیز بهرهمند شود.
در مواردی که اجرای قرارداد به تعلیق درآمده یا توقف یافته است، وکیل نقش حیاتی در انجام تحلیل دقیق این مسائل دارد. او با استفاده از دانش حقوقی خود، تلاش میکند تا بهترین راهکارها و راهحلهای قانونی را برای ادامه یا پایان دادن به قرارداد پیشنهاد دهد.
وکیل با اطلاعات دقیق و دانش حقوقی خود، امکان ارائه مشاورههای بهروز و حرفهای را فراهم میکند تا موکل از حقوق و تعهدات خود در اجرای قرارداد به بهترین نحو ممکن محافظت شود. این نظارت دقیق و کمالگرایانه وکیل در اجرای قراردادها، موکلین را از احتمالات خطرناک و تضادات حقوقی محتمل در آینده حفاظت میکند.
بر حسب تجربه حرفه ای اگر موکلین یا مراجعه کنندگان تذکرات یا پیشنهادات وکیل دادگستری را بعنوان یک متخصص در نظر بگیرند قطعا کمترین آسیب متوجه آنها خواهد شد.مثلا وکیل میگوید قبل از تنظیم قرارداد خرید یک واحد آپارتمان پرونده ثبتی مطالعه گردد مالک آن پلاک ثبتی چه کسی میباشد؟خریدار میرود و بعد از چند ماه باز به وکیل مراجعه میکند چون آشنا بود ،چون آدم خوبی بود..... قرارداد را نوشتیم الان متوجه شدیم ایشان فقط از مالک وکالت نامه دارد و مالک میگوید ایشان حق فروش نداشته است!!!!!!